SILK

“Made by hand” is geen loze kreet.. Ieder SILK sieraad is uniek. SILK Jewellery is het fashionable zilveren sieraden merk van Nederlandse bodem.
SILK biedt een brede collectie sterling zilveren armbanden, ringen, colliers en hangers voor mannen en vrouwen. De zilveren sieraden staan bekend om het massieve karakter, de tijdloze stoere designs en verfijnde afwerking.

Elke dag zijn onze getalenteerde zilversmeden in Bali bezig met het perfectioneren van de S!LK designs. Elk sieraad wordt stuk voor stuk en met zoveel mogelijk detail en precisie gemaakt. Om bijvoorbeeld een enkele armband te maken is een zilversmid circa 3 tot 4 dagen aan het werk, dit vereist puur vakmanschap en zeer veel ervaring.

SILK werkt FAIR TRADE. Dwz: Het zilver wordt gesmeed in samenwerking met vaak kleinschalige handelsgemeenschappen, waar het niet enkel om het verantwoord produceren van SILK sieraden gaat. Het gaat veel verder dan het uitwisselen van goederen voor een eerlijke prijs.

Deze samenwerkingsverbanden zijn gebaseerd op vertrouwen, vriendschap en respect voor elkaars cultuur en gebruiken, en hebben als doel om deze handelsgemeenschappen te ondersteunen in haar sociaal en economische groei. De mensen die voor SILK werken zijn minimaal 18 jaar oud.

SILK wil op deze manier een zinvolle eerlijke bijdrage leveren aan het land van herkomst.

Omdat wij bij DONNA fan zijn van Nederlandse merken met een verhaal, in love zijn met mooie zilveren sieraden was het een kleine optelsom om te bekijken of SILK in onze collectie past. En wij zeggen volmondig: JA!!