MEREL BY FREDERIEK

Met oog op zelfverzekerde, modebewuste en stijlvolle vrouwen ontwerpt Fredriek elegante leren tassen, zij denkt vanuit de vrouw.  De afgelopen jaren hebben de tassen zich ontwikkeld tot een heuse colt-accessoire.  Tijdens het ontwerpen van iedere collectie wordt gekeken naar welke invloeden het beste passen bij het DNA van het merk en blijft de handtekening van MbF (roze binnenkant en de Merel munt) steeds terug keren.

Een opvallend en bijzonder signatuur van het label is de in iedere collectie terugkerende munt die symbool staat voor haar jongste zusje Merel die geboren is met een meervoudige handicap. “Voor mij dé inspiratiebron en toonbeeld van doorzettingsvermogen”. Frederiek heeft de ‘Merel Munt Foundation’ opgezet waar de munten aan de tassen symbool voor staan.

Deze foundation organiseert jaarlijks een reeks activiteiten voor én met organisaties van kinderen en jong volwassenen met een beperking. Een percentage van ieder aankoopbedrag komt ten goede aan de Foundation.  Ook hangt er aan iedere tas een kaartje waarop een unieke code vermeld staat, zo kan iedereen die met trots een Merel by Frederiek tas koopt, zich tevens als Ambassadeur van de Foundation registeren.

Conclusie: Een mooi Nederlands merk met mooie stijlvolle leren tassen, gemaakt vanuit het hart, tevens voor een goed doel. Wat wil je nog meer? Jij een mooie tas en/of portemonnee en de Merels van de foundation een mooie dag uit!